Webconsulting

Wat is consulting?

Consulting is het leveren van professioneel advies binnen een bepaald kennisgebied aan een derde partij. Zo kunnen bedrijven tegen een vergoeding een beroep doen op een externe expert voor specifieke projecten of diensten. Door een consultant in te huren, breng je heel wat kennis in de onderneming die voorheen ontbrak. Tegenwoordig vind je consultancy voor zowat alle bedrijfsvraagstukken in alle sectoren.

Webconsultancy

Ook webconsulting kent de laatste jaren een stijgende populariteit. Webconsultancy houdt in dat de ontwikkeling en het beheer van websites en webapplicaties aan een externe specialist worden toevertrouwd. Online visibiliteit en aanwezigheid zijn belangrijker dan ooit, ook voor bedrijven. De mogelijkheden om te benutten liggen voor het grijpen, maar een degelijke website opbouwen is niet eenvoudig. Zeker als je wil dat die zo veel mogelijk profijt oplevert voor je bedrijf. Je webbeheer overlaten aan een externe professional is dan wellicht de slimste keuze.
Een webconsultant kan bijvoorbeeld volgende zaken in handen nemen en optimaliseren:

  • CMS
  • Netwerkprotocollen en -beveiliging
  • Webshopbeheer en e-commerce
  • Online advertising
  • SEO/SEA, vooral dan het technische gedeelte
  • Optimale functionaliteit op alle kanalen (desktop, mobile)

Waarom kiezen voor webconsultancy?

Digitale aanwezigheid is dus belangrijk voor je bedrijf, maar je hebt er heel wat expertise voor nodig. Wanneer een consultancybedrijf jouw webbeheer voor haar rekening neemt, kan dat op meerdere vlakken voordelig uitdraaien.

Je bedrijf kan nu gebruik maken van gespecialiseerde vakkennis die het voorheen niet had. Je haalt echte experten in huis, die up-to-date zijn en alle valkuilen of opportuniteiten herkennen. Dankzij hun ervaring met andere bedrijven in de sector kunnen ze de slaagkansen van een webactie vaak beter inschatten.

Je hebt een nieuwe stem binnen het bedrijf, zonder ook effectief iemand extra te moeten aannemen. Een samenwerking kan van occasionele of tijdelijke aard zijn, voor een specifiek project dat gerealiseerd moet worden bijvoorbeeld. Consultancy is daardoor erg voordelig voor het personeelsbudget. Je hoeft alleen te betalen op momenten dat je effectief ondersteund wordt.

Competenties benoemen, verbinden en doen groeien. Dat is onze uitdaging.


Hoe zorgt u ervoor dat u hoog op de eerste pagina van Google prijkt? En dat mensen ook op uw link klikken?
Bij eXsto begeleiden we bedrijven in hun digitale groei. Internet en digitaal zakendoen is ondenkbaar geworden in onze moderne samenleving.