Pakketdienst

Wat is een pakketdienst?

Pakketdiensten zorgen voor het transport van pakketten in opdracht van een derde partij. Vaak gaat het om een groot aantal goederen dat van punt A naar punt B vervoerd moet worden. De snelheid is hier ondergeschikt. Het belangrijkste is dat alles op tijd geleverd wordt terwijl de kost zo laag mogelijk wordt gehouden. Met behulp van een pakketdienst kunnen bedrijven dus tegen een relatief lage prijs hun klanten bereiken.

Waarin verschilt een pakketdienst van andere koerierdiensten?

Waar het bij andere koeriersdiensten vooral draait om een snelle levering of kostbare zendingen, ligt dat anders voor pakketdiensten. Een pakketdienst staat in voor het ophalen en afleveren van een groter aantal goederen die vaak minder waardevol zijn. De bezorging gebeurt wel binnen de afgesproken termijn, maar niet zo snel mogelijk.

De lagere prijs is mogelijk dankzij de vele pakjes die een pakketdienst tegelijkertijd vervoert voor meerdere bestemmelingen. Zo kunnen ze de kosten verdelen over verschillende opdrachtgevers. Pakketdiensten hebben dus wel een relatief hoge stopfrequentie. Ze houden halt aan veel adressen
om de pakjes te leveren of op te halen.

Waarom gebruik maken van een pakketdienst?

Bedrijven doen steeds vaker een beroep op een pakketdienst om goederen te verzenden. De bezorging van je pakjes aan een externe firma overlaten, levert dan ook heel wat voordelen op. Zo zet je een samenwerking op poten met een echte specialist in het vak. Het hele bezorgingsproces werd geoptimaliseerd, zodat vergissingen of laattijdige aankomst grotendeels vermeden worden.

Aangezien de snelheid bij een pakjesdienst van minder belang is, blijft de prijs ook  relatief laag. Zeker als je uitrekent hoeveel je van je eigen tijd en mensen zou moeten inzetten voor eenzelfde resultaat. Verder kunnen ze een erg klantgerichte aanpak garanderen, zonder dat jij daar extra moeite voor moet doen. Klanten kunnen grotendeels zelf beslissen waar en wanneer ze een pakje ontvangen.

Daarnaast hebben pakketdiensten alle voorzieningen om pakketjes makkelijk te kunnen traceren. En wanneer je klanten tevreden zijn, volgen er ongetwijfeld nog meer pakketjes om te verzenden.