Sneltransport

Wat is sneltransport?

Sneltransport houdt het transporteren van goederen in waarbij de zending zo snel mogelijk haar bestemming bereikt. De goederen worden aan de deur opgehaald en gaan rechtstreeks de baan op richting het afleveradres. Waar ze uiteindelijk opnieuw aan de deur worden afgezet door dezelfde transporteur. Bij sneltransport draait het dus voornamelijk om snelheid en een persoonlijke levering.

Waar verschilt sneltransport van andere koeriers?

Het belangrijkste verschil met andere koeriersdiensten is dat sneltransport een erg snelle bezorging garandeert. Er is geen hoge stopfrequentie, aangezien men maar één zending voor één verzender naar één afleveradres vervoert. Men transporteert dus niet meerdere pakketten tegelijkertijd om een zo laag mogelijke prijs te bekomen. Zelfs met expresdiensten is er een groot verschil. Expresdiensten werken met een centrale overslagplaats om de pakjes te herverdelen naargelang de regio. Waardoor er meerdere pakjes sneller op hun bestemming geraken. Bij sneltransport wordt één bepaalde zending  rechtstreeks van opdrachtgever tot afleveradres gebracht zonder tussenstappen.

Voordelen sneltransport

Het is doorgaans een hele uitdaging om grote zendingen snel op hun bestemming te krijgen. In zulke gevallen is het inschakelen van een gespecialiseerde firma voor sneltransport wellicht voordeliger. Aangezien je een externe dienst inschakelt, hoef je zelf geen tijd of werknemers beschikbaar te stellen. Ook voor waardevolle goederen is sneltransport een goede optie. Eén zelfde transportbedrijf vervoert de goederen namelijk rechtstreeks van punt A naar punt B. De kans dat daarbij een zending verloren zou gaan of er iets anders mis zou lopen,is dan ook behoorlijk klein. Maar gebeurt er toch iets, weet je wie de verantwoordelijkheid draagt en waar de oplossing ligt. 

Via sneltransport kan je goederen net zo goed internationaal transporteren op een snelle manier.
Binnen Europa is dat vaak een snellere optie dan wanneer je gebruik moet maken van verschillende vervoersmiddelen en maatschappijen. Ook particulieren kunnen voor hun grote zendingen een beroep doen op sneltransport. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een sneltransportfirma in te schakelen voor een persoonlijke verhuis.