ICT-Consulting

Wat is consulting?

Consulting is het leveren van deskundig advies binnen een bepaald expertiseveld tegen een vergoeding. Bedrijven kunnen de hulp van een consultant inroepen om knowhow te verwerven die bij hen ontbreekt. Zo kunnen ze voor specifieke diensten of projecten een externe professional inschakelen. Accountancy, HR, jurisdictie of IT… Tegenwoordig is er consultancy voor handen in zowat alle sectoren en afdelingen.

Wat houdt ICT-consultancy in?

IT en digitalisering worden alsmaar belangrijker in de bedrijfswereld. Waar vroeger het werk van de IT’er vaak beperkt bleef tot het heropstarten van een vastgelopen computer, ligt dat nu wel even anders. De opmars van het internet bracht heel wat kansen en gevaren met zich mee. Het is dan ook een beetje ondenkbaar geworden dat binnen een onderneming één persoon verantwoordelijk is voor ICT. Grote bedrijven hebben wellicht al meer behoefte aan een complete IT-dienst met verschillende specialisten. Kleine ondernemingen vinden een IT’er in huis misschien overbodig omwille van het beperkte werk.
Om dergelijke problemen te vermijden, is de optie van een ICT consultant erg interessant. Zo haal je professionele expertise in huis die aansluit aan jouw specifieke behoeften. Een IT-consultancybedrijf zorgt voor een digitale strategie en een IT-infrastructuur op maat van het bedrijf. Ze kunnen ondersteuning bieden op vlak van:

  • Digitale strategie
  • IT security
  • Cloud- of serversystemen
  • Back-upmogelijkheden
  • Software en hardware oplossingen
  • Software development
  • Project management
  • Software testing

Waarom ICT overlaten aan een consultingbedrijf?

Kiezen voor ICT-consulting brengt heel wat voordelen met zich mee. Je haalt experts binnen met een geweldige expertise in hun vakgebied. Voor elk probleem dat zich stelt, kan de meest geschikte specialist een oplossing bieden. Bovendien hoef je alleen gebruik te maken van hun diensten wanneer jij daar nood aan hebt. Wat ook geldt voor de vergoeding, waardoor je toch wel bespaart op de loonkost. Zelfs bij permanente ondersteuning is het kostenplaatje vaak voordeliger dan wanneer je een volwaardige werknemer moet betalen. Bovendien zijn consultingbedrijven helemaal up-to-date, waardoor jij meteen kan profiteren van de nieuwste ontwikkelingen.

Competenties benoemen, verbinden en doen groeien. Dat is onze uitdaging.


Hoe zorgt u ervoor dat u hoog op de eerste pagina van Google prijkt? En dat mensen ook op uw link klikken?
Bij eXsto begeleiden we bedrijven in hun digitale groei. Internet en digitaal zakendoen is ondenkbaar geworden in onze moderne samenleving.