Koeriersdiensten

Wat doet een koeriersdienst?

Koeriersdiensten zorgen voor het afhalen en bezorgen van je brieven of pakjes. Dit gebeurt in opdracht van een derde partij. Meestal gaat het om dringende, delicate of waardevolle zaken die veilig en snel op hun bestemming moeten geraken. Tegenwoordig duiken er ook steeds meer fietskoeriers op in het straatbeeld. Die zijn vooral actief in stedelijke gebieden om o.a. pizza’s en andere afhaalmaaltijden aan huis te leveren.

Soorten koeriersdiensten

Er zijn heel wat verschillende soorten koeriersdiensten waar je een beroep op kan doen. Met welke regelmaat moet je pakjes of brieven versturen? Gaat het voornamelijk om regionale, nationale of internationale zendingen? Heb je nood aan een expreskoerier of moet je pakketje net zo laat mogelijk op zijn bestemming geraken? Of gaat je voorkeur uit naar een pakketdienst die meerdere pakjes tegelijk vervoert en dus een hogere stopfrequentie heeft om de kostprijs te drukken? Afhankelijk van wat je zoekt, kies je gewoon een koeriersbedrijf dat werkt volgens jouw noden.

Waarom een koeriersdienst voordelig is

Waarom zou een bedrijf voor een externe koeriersdienst kiezen voor de bezorging van hun pakjes? Het belangrijkste voordeel is sowieso de tijd. Het pakket geraakt niet enkel snel op zijn bestemming. Je kan vooral zelf ook veel tijd uitsparen voor je eigen medewerkers. Waardoor die zich weer op
andere dingen kunnen focussen. En fileleed is alvast geen zorg voor jou.

Door voor een gespecialiseerde koeriersdienst te kiezen in plaats van de klassieke postinstelling kan je ook aan specifiekere eisen voldoen. Just in time of net zo snel mogelijk? Je kan zelf bepalen wanneer jouw pakje of brief moet toekomen.

Ook voor particulieren zijn koeriersdiensten erg interessant. Klanten kunnen zelf beslissen waar een pakje wordt geleverd of weer opgehaald. Thuis, in een ophaalpunt of op het werk, je kiest gewoon de handigste locatie voor jou op dat moment. Ook het tijdstip waarop ze je pakje aanbieden, kan je vaak
zelf bepalen. Daarnaast hebben koeriers hun eigen netwerken, waardoor de zendingen makkelijk traceerbaar zijn.