Consultancy

Wat is consultancy?

Consultancy is het leveren van deskundige expertise tegen betaling aan een derde partij. Zo kunnen ondernemingen voor specifieke projecten of diensten een beroep doen op een externe professional. Hierbij kan het zowel gaan om een individuele specialist als om een consultancybedrijf.

Consulting in alle vormen en sectoren

De hulp inroepen van een consultant komt voor in zowat alle vakgebieden en sectoren. Zo kan je advies inwinnen vanuit juridische, technische, financiële of organisatorische behoeften. Heb je binnen je bedrijf nood aan een objectieve visie om een aantal zaken te verbeteren? Of mis je gespecialiseerde kennis over een bepaald onderwerp? Van marketing en strategie over operationele processen en IT tot HR en accountancy… Tegenwoordig kan je voor alles wel een consultant vinden.

Voordelen van consultancy

Het inhuren van een consultant of een consultingbedrijf levert heel wat voordelen op:

  • Je krijgt gespecialiseerde kennis binnen je bedrijf die voorheen ontbrak.
  • Consultants hebben heel wat ervaring in de sector door met uiteenlopende bedrijven samen te werken. Ze weten dus wat werkt op de markt en wat niet en kunnen bepaalde opportuniteiten beter inschatten.
  • Je hebt een extra medewerker binnen je onderneming, zonder te moeten overgaan tot een effectieve aanwerving. Wat goed nieuws is voor je portemonnee.
  • Je kan ook tijdelijk of occasioneel een beroep doen op consulting. Zo moet je hen alleen vergoeden wanneer je effectief gebruikt maakt van hun expertise.
  • Een externe consultant is objectief en onafhankelijk. Doordat hij geen rekening hoeft te houden met gevoelige of politieke kwesties, neemt hij vaak betere beslissingen.

Het is alleszins van groot belang om een consultant te vinden die bij jouw bedrijf past. Zoals met al je gewone werknemers, zullen jullie heel wat tijd samen doorbrengen. Ook moet je op dezelfde golflengte zitten wat visie en ambitie betreft. Wat zijn je doelen en wat kan consulting voor jouw onderneming opleveren? Met de juiste consultant in je rangen, ligt de groei van je bedrijf binnen handbereik.

Competenties benoemen, verbinden en doen groeien. Dat is onze uitdaging.


Hoe zorgt u ervoor dat u hoog op de eerste pagina van Google prijkt? En dat mensen ook op uw link klikken?
Bij eXsto begeleiden we bedrijven in hun digitale groei. Internet en digitaal zakendoen is ondenkbaar geworden in onze moderne samenleving.