SEA Consulting

Wat betekent SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Daarmee doelt men op het online adverteren via zoekmachines tegen betaling. Daardoor verschijnt je gesponsorde bericht tussen de zoekresultaten bij het intikken van bepaalde zoektermen. Die advertentie is een rechtstreekse link naar jouw website.

Met SEA kan je je doelgroep erg gericht adresseren. Zo kun je potentiële klanten opdelen volgens taal, regio of interesse. Je kan dus grotendeels beïnvloeden wie uiteindelijk op jouw site terecht komt en met welke intentie. Google Ads is een voorbeeld van zo’n programma waarmee je SEA-advertenties kan beheren.

Het verschil tussen SEO en SEA

Zowel SEO als SEA handelen over de online vindbaarheid van je bedrijf. SEO staat voor Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie. Met SEO kan je bepalen waar een website terechtkomt in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Met een goede SEO kan je gratis bezoekers genereren, terwijl je bij SEA moet betalen voor advertenties. Het kan wel een tijdje duren voor het effect van SEO zichtbaar wordt in de zoekresultaten. Advertenties in zoekmachines kan je meteen zien, tot de betaalde campagne wordt stopgezet tenminste. Bij SEO zijn de resultaten wel blijvend, op voorwaarde dat je er aandacht aan blijft schenken.

SEO en SEA vullen elkaar perfect aan. Informatie die je uit het ene haalt, kan je gebruiken om het andere optimaal te doen renderen. Om zoveel mogelijk uit je online verhaal te halen, is een goede wisselwerking tussen SEA en SEO noodzakelijk.

SEA-Consultancy

Search Engine Advertising is meer dan zomaar een bericht tegen betaling in de kijker zetten. Als je echt resultaat wil, kan er maar best een goede marketingcampagne achterzitten. Om je echte (commerciële) doel te bereiken, is het bepalen van de juiste keywords en doelgroep essentieel. Ook moet je net die advertentie kiezen die voor de laagst mogelijke prijs een zo hoog mogelijk rendement haalt.

Een hele klus dus, waarvoor heel wat gespecialiseerde kennis vereist is. Wanneer je kiest voor SEA-consulting, laat je je online vindbaarheid over aan een echte expert. Met al hun ervaring weten ze als geen ander hoe je van bezoekers ook echte klanten kan maken. Vaak kan je voor je SEO en SEA zelfs terecht in hetzelfde consultancybedrijf. Zo is alles netjes op elkaar afgestemd. Je bespaart jezelf veel moeite en tijd om uiteindelijk een veel beter resultaat te verkrijgen.

Competenties benoemen, verbinden en doen groeien. Dat is onze uitdaging.


Hoe zorgt u ervoor dat u hoog op de eerste pagina van Google prijkt? En dat mensen ook op uw link klikken?
Bij eXsto begeleiden we bedrijven in hun digitale groei. Internet en digitaal zakendoen is ondenkbaar geworden in onze moderne samenleving.